Belépés
Gyógynövény Webbolt logo

Aktuális híreink

Immunrendszerünk erősítése természetesen

A nátha és az influenza is a légutak vírusos fertőzése, és néha nehéz eldönteni, hogy a beteg éppen melyikben szenved. A nátha tünetei általában fokozatosan alakulnak ki, míg az influenza egy pillanat alatt dönti le az embert a lábáról. Előfordul, hogy a beteg reggel jól érzi magát, délután már ágynyugalomra kényszerül.

Miként változtassunk étrendünkön a téli hónapok alatt?

A hideg téli napokon gyakoribb, hogy azt érezzük, többet kell ennünk, emiatt a nehezebb, zsírosabb, laktatóbb ételeket is hamarabb megkívánjuk és kevésbé figyelünk a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étkezésre. A tavasz kezdetére így nem csak hogy néhány kilóval többet nyomhat a mérleg, de szervezetünk védekezőképessége is csökkenhet és az esetlegesen felmerülő egészségügyi és lelki problémák nagyobb veszélyt jelenthetnek, mint máskor. A legtöbb vitamint maga a szervezet nem képes előállítani, csak táplálék útján tudunk folyamatos pótlásukról gondoskodni, ezért fontos, hogy télen mindenképp felülvizsgáljuk, mit eszünk a mindennapokban – íme néhány tipp, hogyan segíthet a természet ereje egészségünk megőrzésében.

Az édesgyökér szerepe az emésztőszervi panaszok gyógyításában

Az édesgyökérnek a nyálkahártyákra kifejtett nagyszerű hatását a felső légúti megbetegedések gyógyításában játszott szerepénél kifejtettük már. Természetesen a bélrendszerben található nyálkahártyákra ugyanúgy vonatkoznak a jótékony hatások, mint a felső légutakban, így ennek az édes gyógynövénynek a fogyasztói itt is számíthatnak a javulásra.

Erősítsük az immunrendszerünket télen-nyáron grapefruittal

A gyengülő immunrendszer egyik árulkodó jele, ha könnyedén elkapunk különféle fertőzéseket. Sajnos a vírusok és baktériumok támadása a meleg és a hideg évszakban egyformán esélyes, az eltérés legfeljebb abban mutatkozik meg, hogy mely szerveinket érintik a tipikus betegségek. A téli időszakban a felső légúti megbetegedések és az influenza a jellemző, míg a meleg évszak az emésztőrendszert és a bőrt érintő fertőzések jellegzetes időszaka.

Milyen formában fogyaszthatjuk a galagonyát?

A galagonya a szív gyógynövénye elsősorban, ugyanakkor élelmiszernövény, amelynek szinte minden része ehető. A gyógyításhoz hajtásvégeiből illetve bogyóiból szárítmányt készítenek, amelyet forrázva, teaként kell elfogyasztani.