Belépés
Gyógynövény Webbolt logo

Aktuális híreink

Erősítsük az immunrendszerünket télen-nyáron grapefruittal

A gyengülő immunrendszer egyik árulkodó jele, ha könnyedén elkapunk különféle fertőzéseket. Sajnos a vírusok és baktériumok támadása a meleg és a hideg évszakban egyformán esélyes, az eltérés legfeljebb abban mutatkozik meg, hogy mely szerveinket érintik a tipikus betegségek. A téli időszakban a felső légúti megbetegedések és az influenza a jellemző, míg a meleg évszak az emésztőrendszert és a bőrt érintő fertőzések jellegzetes időszaka.

Milyen formában fogyaszthatjuk a galagonyát?

A galagonya a szív gyógynövénye elsősorban, ugyanakkor élelmiszernövény, amelynek szinte minden része ehető. A gyógyításhoz hajtásvégeiből illetve bogyóiból szárítmányt készítenek, amelyet forrázva, teaként kell elfogyasztani.

A homoktövis, a sokoldalú táplálék

A hazánk homokos tájain is megtermő rendkívül szép cserje narancssárgára érő bogyói mind élelmiszernek, mind gyógyhatású szernek kiválóak. Többféle formátumban is hozzájuthatunk ehhez a szuperélelmiszernek aposztrofált gyümölcshöz, hiszen a bokorról szedve is fogyasztható, de facsart leve ivóléként oltja szomjunkat, de pempőjéből lekvár, hús- és magolaj is készül.

A ginkgo hatása a nehezen gyógyuló sebekre (lábszárfekély, aranyér)

A ginkgo – közismertebb nevén páfrányfenyő – az ősi élet emléke, az egyik legrégebbi ismert növényfaj a Földön. Rendkívül hosszú életű növényfajta, így nem csodálhatjuk, hogy hatóanyagainak alkalmazása az ember számára is egészséget és hosszú életet ígér. Legismertebb hatása az agyi erek tágítása és rugalmassá tétele, de az erekre kifejtett jótékony hatása más területen is kedvező eredményeket ígér.